Informatie over het gebruik van inReach functies

Met InReach satelliet communicatie kun je met een daarvoor geschikt toestel allerlei communicatiefuncties gebruiken. De handigste functie is misschien wel de SOS functie als je in nood bent. Het gebruik van een toestel met Garmin Inreach satelliet communicatie is vooral handig als je naar een gebied gaat waar geen of een slecht internet bereik is. Ga je bijvoorbeeld de bergen in of een groot bosgebied, dan heb je al snel geen bereik meer met je smartphone. Een Garmin Inreach toestel maakt gebruik van de Iridium satellieten en heeft daardoor overal op aarde 100% bereik. We geven hier enige toelichting op het gebruik en aanschaf.

Toestellen met InReach communicatie

Er zijn gps toestellen die beschikken over zowel InReach functies als alle navigatie opties. Dit zijn de Montana 700i, Montana 750i, GPSMAP 66i en de GPSMAP86i/sci. Daarnaast heb je de InReach mini die alleen de InReach functies aan boord heeft. Je kunt dit toestel wel koppelen met andere Garmin toestellen.  is een onderscheid tussen toestellen die kunnen communiceren met een InReach toestel en De Garmin toestellen met InReach functies zijn de duurdere toestellen van Garmin.

Hoe kun je de GPSMAP 66i/86i/86sci of Montana 700i/750i koppelen met een ander Garmin toestel?

Voor een goed gebruik moeten de toestellen binnen drie meter van elkaar zijn. Op de GPSMAP 66i/86i/86sci druk je twee keer op de Menu knop en op de Montana 700i/750i tik je op House Menu Icon, zodat je in het hoofdmenu komt. Kies achtereenvolgens Stel in > Sensors > inReach Remote. Selecteer Ingeschakeld > Aan en Verificatie > Uit. Koppel nu je toestel.

 1. Een Smartwatch, bijvoorbeeld de Fenix 5 of 6: activeer het hoofdmenu > Instellingen > Widgets > Voeg widgets toe > inReach toevoegen.  Om de inReach-widget op de smartwatch te gebruiken, moet de inReach ANT + optie zijn ingeschakeld. Het zoeken start je door de inReach widget te activeren en op de Pair inReachStart/Stop te drukken. Selecteer nu inReach (met toestel nummer). 
 2.  Garmin Edge 530/830/1030 (Plus): activeer het menu (Menu symbol /Menu > Instellingen) > Sensors > Sensor toevoegen > inReach. Selecteer je inReach toestellen > Toevoegen. Activeer het widget scherm door op de startpagina van boven naar beneden te vegen en daarna een of meerkeren opzij net zo lang tot de inReach widget pagina voorstaat (830/1030) of op de 530:  Up arrow symbol > inReach Remote. Je kunt nu een van opties gebruiken (

  1. Select an option:
   • To send a preset message, select Messages symbol > Send Preset, and select a message from the list.

   • To send a text message, select Messages symbol > Start Conversation, select the message contacts, and enter the message text or select a quick text option.

   • To view the timer and distance traveled during a tracking session, select GPS pointer symbol > Start Tracking.

   • Wanneer je in noodsituaties een SOS bericht wilt verzenden, selecteer SOS. Hierdoor wordt een noodsignaal met je locatiegegevens verzonden.

« Terug naar nieuwsoverzicht