Gevarenzone gebruiken op je Garmin gps

gevarenzone gebruiken

een gevarenzone gebruiken

Wanneer gebruik je een gevarenzone op je outdoor gps? We geven hier een leuk voorbeeld. Je gaat al fietsend of wandelend onderweg naar Santiago de Compostella. Je hebt je goed voorbereid en de track in ieder geval op je gps geplaatst. Misschien heb je er wel een directe route bijgemaakt om te zorgen dat je onderweg handigere aanwijzingen krijgt. Je hebt ook overnachtingsplekken opgezocht en er een waypoint van gemaakt. Je weet nog niet precies hoe lang je dagtrips zullen zijn, dus de lengte van de dagtochten is niet bekend. Je bepaalt ter plekke waar je wilt gaan overnachten. De overnachtingsplekken liggen natuurlijk niet altijd precies op de tocht.

Gevarenzone maken met BaseCamp

gevarenzone in Basecamp

Maken van een gevarenzone in Basecamp

Je maakt dan een gevarenzone rond een waypoint aan, zodat je een waarschuwing krijgt zodra je in de buurt bent van de overnachtingsplek. De zone, die je invult bij Nabijheid, moet zo groot zijn dat hij over jouw tocht heen valt. In de afbeelding zie je een voorbeeld. In ons boek gps wijzer lees je meer in de hoofdstukken 4.7, 10.3.2, 16.4.6.a en 18.3.

Gevarenzone maken op je gps

Je kunt de gevarenzone ook op je gps maken. In het hoofdmenu vind je de snelkoppeling Gevarenzone. Daarbinnen tik of enter je op + Alarm maken. Je maakt nu een  uit een van de mogelijkheden. Nadat je een keuze hebt gemaakt kun je de radius invullen. Dat wil zeggen dat je ingeeft op welke afstand je een melding wilt krijgen. Standaard staat de eenheid op miles. je kunt dit wijzigen door op de menuknop te drukken of tikken > Wijzig eenheden > Kilometers of Meters.

Gevarenzone instellen

instellingen gevarenzoneOp je gps kun je bij een gevarenzone een aantal instellingen maken: Stel in > Tonen / geluid > Gevarenzones. Je kunt kiezen of je een piep krijgt wanneer je de zone binnen komt (Alarm nadert) en wanneer je de zone weer verlaat (Verlatingsalarm). De tonen hoor je alleen wanneer de instelling Gevarenzonetonen > Aan staat.

« Terug naar nieuwsoverzicht
GPS Wijzer het boek

Het gps boek

  • Nieuwe achtste editie 2021
  • 248 pagina’s
  • Praktische uitleg
  • Voor alle outdoor gps'en
GPS Wijzer het boek

Garmin Edge boek

  • Bestel nieuwe 6e editie bij de auteur! Op 4 mei verschenen
  • Stap voor stap instructies
  • Oefeningen en tips
  • Ook met ringband verkrijgbaar

gps cursussen

Er zijn weer cursussen gepland. Zie daarvoor de cursuspagina.