Garmin Edge: waarschuwingen maken op locaties waar de route afwijkt van de track

Om je tijdens het rijden van een koers op je Garmin Edge te attenderen op de punten waar de koers afwijkt van de berekende route kun je op deze locaties koerspunten aanmaken. Hoe krijg je waarschuwingen?

Allereerst een opmerking: de programma’s van JaVaWa werken alleen op een Windows pc en werken nog steeds veilig ondanks dat ze niet meer ondersteund worden.

 1. Sluit je toestel aan op de pc en start het programma BaseCamp.
 2. Klik in de BaseCamp bibliotheek op de lijst waarin de track staat.
 3. Maak een berekende route bij de track. Als de route afwijkt van de track, dan kun je punten aanmaken. Valt deze exact over de track dan is het niet nodig waarschuwingspunten aan te maken.
 4. Voeg in BaseCamp waypoints toe op de locaties waar de berekende route afwijkt van de track. Geef de waypoints de naam Letop01, Letop02 etc.
 5. Selecteer de track en de waypoints en klik op Bestand > Exporteren > Selectie exporteren. Sla het bestand in een map op als een gpx-bestand.
 6. Start op een Windows computer het programma JaVaWa RTWTool. Klik op Open bestand, selecteer in de juiste map het zojuist gemaakte bestand en klik op Openen.

RTWTool gebruiken

 1. Maak in RTWtool de volgende keuzes:
  • Uitvoeren naar > Toestel (koersen);
  • Tracks: Uitvoeren als > Koersen en zet het vinkje uit bij ;
  • Waypoints: Uitvoeren als > Koerspunten.
 2. Klik op Converteren.
 3. Bij kies toestel moet de naam van je Edge staan of moet je deze selecteren. Klik op OK. Het bestand wordt automatisch op de Edge in de juiste map gezet.

Gebruik waarschuwingen op de Edge

 1. Maak in de Edge op de kaartpagina een veld Afstand tot koerspunt aan en navigeer de koers met Afslagbegeleiding op Aan zodat er een route wordt berekend. Controleer bij instellingen van deze koers of de koerspunten getoond worden. Je ziet op de kaartpagina hoe ver het is tot een koerspunt. Je krijgt bij het naderen van een koerspunt een waarschuwing. Je ziet hiernaast dat je de waarschuwing in beeld krijgt. De gps laat ook een piep horen.
 2. Aangekomen bij een koerspunt heb je een keuze: volg of de koerslijn of de berekende route.
« Terug naar nieuwsoverzicht