BaseCamp update 4.7.0. installeren of niet?

Noot 2021: we adviseren de nieuwste versie van BaseCamp te installeren.

Met ingang van 23 mei 2018 heeft Garmin het programma BaseCamp aangepast om te voldoen aan de privacy wetgeving (AVG/GDPR). Helaas zijn daardoor een aantal functies verwijderd en is er geen nieuwe functie toegevoegd. In de BaseCamp update zijn de volgende functies verwijderd en zullen in versie 4.6.2 ook niet meer werken:

  • Avonturen: in versie 4.7.0 kun je ze nog wel aanmaken, maar door de BaseCamp update kun je de Avonturen niet meer publiceren en zijn niet meer online te vinden.
  • Cloud opslag: je kunt in 4.6.2 de cloudopslag niet meer gebruiken. In 4.7.0 is de functie niet meer beschikbaar. Jammer, het was een handige functie om gegevens met anderen te delen.
  • De BaseCamp Garmin Connect opslag en zoekfunctie is niet meer beschikbaar in 4.7.0. Garmin Connect blijft echter gewoon bestaan.
  • Picasa koppeling: deze functie is bij Google verdwenen en het is dus logisch dat deze verdwenen is in BaseCamp.

Fout in MapInstall

In BaseCamp 4.7.0 is er een ernstige fout met het programma MapInstall. Wil je vanuit BaseCamp kaarten installeren op je gps of op een micro-sd kaart, gebruik dan de versie 4.6.2.

Google Earth koppeling ook verdwenen in Basecamp update

De volgende functie is ook verdwenen, maar nog wel bruikbaar in versie 4.6.2

  • De belangrijkste functie die verdwenen is, is de koppeling met Google Earth. Dit is een groot gemis. Toch kun je in gegevens (routes, tracks, waypoints en poi’s) uit BaseCamp versie 4.7.0 blijven bekijken in Google Earth. Lees daarvoor optie 1 op de pagina waar we meer beschrijven over Google Earth. Maar je kunt ook gewoon de oude versie blijven gebruiken indien bij jou de koppeling met Google Earth werkte.

De versie BaseCamp 4.6.2 opnieuw installeren

Wil je terug naar de oude versie, dan kun je deze downloaden vanaf http://www.gawisp.com/perry/mapsource/BaseCamp_462.exe.  Tijdens de installatie krijg je wel een melding om de nieuwe versie te installeren, deze kun je gewoon negeren. Ook later bij het opstarten van BaseCamp kun je de update melding krijgen. Zolang er geen nieuwe versie is, negeer je deze melding.

De oude versie van BaseCamp naast de nieuwe gebruiken

basecamp map

Wanneer je, voordat je de BaseCamp update laat uitvoeren, de naam van de installatie map, waarin BaseCamp op je Windows pc staat, wijzigt van C:\Program Files (x86)\Garmin\BaseCamp in C:\Program Files (x86)\Garmin\BaseCamp1 wijzigt, dan kun je zowel de oude als de nieuwe versie naast elkaar blijven gebruiken.

 

Werkbalken in BaseCamp

Er zijn verschillen in de werkbalken in de twee versies van BaseCamp. In 4.6.2. zullen enkele functies niet meer werken.

BaseCamp 4.6.2

Basecamp update

BaseCamp 4.7.0

BaseCamp update

« Terug naar nieuwsoverzicht