Adres zoeken op je gps, waarom lukt dat niet altijd?

Ik kan op de (topografische) kaart die ik gebruik niet of niet exact genoeg een adres opzoeken. Wat kan ik daaraan doen?

In tegenstelling tot een autonavigatiesysteem bevatten niet alle (outdoor) gps-kaarten geen of beperkte gegevens van adressen. Welke kaarten voor de Garmin gps toestellen bevatten wel adresgegevens?

  • Garmin CityNavigator: deze kaarten bevatten uitgebreide adresgegevens. Met deze kaart kun je ook op postcode zoeken.
  • Garmin Topo Pro kaarten: deze kaarten bevatten adresgegevens. Je kunt wel op adres, maar niet op postcode zoeken.
  • Garmin TopoActive kaart: met deze kaart is het vaak lastig zoeken naar een adres. Dat komt o.a. doordat je op deze kaart moet zoeken met de gemeentenaam en niet de plaatsnaam. Waypoint heeft een extra uitbreiding waardoor het zoeken op adressen goed gaat. Je kunt deze hier bestellen. Aanschaf is alleen zinvol als je gebruik maakt van de Topo Active kaart.
  • OpenStreetMap: er zijn verschillende versies van de OpenStreetMaps beschikbaar. Het hangt van de versie af of er adresgegevens in de kaart opgenomen zijn.

Andere oplossingen om naar een adres te navigeren met je Garmin gps:

  1. Een adres zoeken kan gemakkelijk via Google Maps. Als je de coördinaat vervolgens rechtstreeks of via een waypoint overbrengt naar de gps ben je geholpen. Een Google Maps voorbeeld vind je hier. Dit is de coördinaat van de Domtoren in Utrecht.
  2. De exacte uitleg vind je in onze boeken:
  3. De app Garmin Explore. Deze app is alleen bruikbaar met een beperkt aantal gps toestellen. Via de app kun je gemakkelijk een adres opzoeken en direct een navigatie starten. Lees hoofdstuk 18 van het boek gps wijzer of de Fenix handleiding.
  4. Via een Connect-IQ app met een toestel dat daarvoor geschikt is. Gebruik bijvoorbeeld de Connect IQ app Sendpoints.
  5. Een laatste optie is via de JaVaWa website. Je kunt daarop alleen in Nederland zoeken. Je krijgt als het adres wordt gevonden, een coördinaat. Deze coördinaat kun je overnemen op je gps en er naartoe navigeren.
« Terug naar nieuwsoverzicht