We gaan een wandeling maken in de Cotswolds, maar de gps loopt vast

te veel puntenTijdens een cursus kreeg ik te horen dat er een wandeling gemaakt zou gaan worden in de Cotswolds. Ik had net uitgelegd dat je op bijna alle websites een track downloadt. Toch bleek dit een route te zijn. Ik tik hem aan op de gps en deze loopt volledig vast. Oeps wat is er aan de hand? Eerst maar weer even de gps cursus klaar maken en na afloop even kijken.

Het probleem

CotswoldNadat ik de gps aan de pc heb gehangen zie ik dat het een route is met ruim 3700 punten. Op een gps kunnen directe routes worden toegepast van 250 punten en berekende routes met 50 punten. Het blijkt van een van de website nationaltrail.co.uk te komen. Dit gaat helaas niet werken.

De oplossing

In BaseCamp heb ik van de route een track gemaakt: klik met rechtermuisknop op de route en klik op Spoor maken van geselecteerde route. De track blijkt verkeerd om te lopen. Dus die draaien we alvast in BaseCamp om.

Cotswold 2Tegelijkertijd nog even twee overnachtingsadressen toegevoegd via de Google Maps methode (lees hoofdstuk 16 boek gps wijzer). Het startadres ligt niet op de route. Dan is het handig om een route te hebben van startpunt naar de officiële tocht. Dus met twee muisklikken een berekende route gemaakt. Deze route ook omgezet in een spoor. Het andere overnachtingsadres ligt niet op de route. Daarbij heb ik nog een gevarenzone aangemaakt, zodat je er niet voorbij loopt. Tenslotte nog een directe route van de track gemaakt, zodat je onderweg minder vaak op de gps hoeft te kijken en afslag piepjes krijg. Natuurlijk moeten de gegevens op de gps opgeslagen worden. Op de gps worden alvast de tracks getoond op de kaart. Dadelijk alleen nog de directe route navigeren en het genieten kan beginnen.

« Terug naar nieuwsoverzicht