Waar heb ik die foto ook al weer gemaakt?

foto geotaggen basecampIk heb al even het voornemen om een fotoboek te gaan maken van mijn digitale foto’s. Het is toch leuker om weer eens terug te bladeren. De foto’s staan wel keurig in mapjes per jaar en per activiteit en vakantie bij elkaar. Toch lijkt het er soms op dat een foto in het foute mapje is terechtgekomen. Maar waar is dat plaatje dan gemaakt? Stel je je zelf ook wel eens die vraag of  wil je nog eens exact nakijken waar je was toen je het plaatje schoot, dan heb ik een handige tip voor je. Er is wel één voorwaarde om dit te laten lukken. Het kiekje moet met een smartphone gemaakt zijn of met een camera die coördinaten bij de afbeelding vastlegt. Als dat niet gedaan is, dan kun je de foto nog koppelen aan een afgelegde track die je hebt opgeslagen. Hoe je dat doet lees je op de pagina over geotaggen.

Foto in BaseCamp bekijken

foto met geotagHet programma BaseCamp van Garmin heeft de mogelijkheid foto’s te openen en bekijken op de kaart. Het programma BaseCamp download je hier. In het programma BaseCamp moet je nog wel een kaart installeren. Hoe je dat doet lees je in onze boeken gps wijzer.

Heb je BaseCamp met een kaart geïnstalleerd en een foto met coördinaten dan kun je een foto importeren in BaseCamp. Je opent het programma en via Bestand > importeren > selecteer de foto(’s) worden de foto’s ingelezen. De foto’s worden toegevoegd aan de Bibliotheek. In de Bibliotheek rechtsklik je op de foto > Weergeven op de kaart en je ziet de exacte locatie waar de foto is genomen.

La Palma routesKaart van je vakantieroutes maken

Nu je toch bezig bent om een fotoalbum te maken, dan is het zeker leuk om een afbeelding van een kaart met daarop je afgelegde routes te maken. We waren een keer op La Palma en je ziet op het kaartje exact de routes die we gelopen hebben. Wanneer je er een schermafbeelding van maakt en in je album zet, heb je een mooi overzicht. Leuk toch?

« Terug naar nieuwsoverzicht