Printen in BaseCamp

In het boek gps wijzer geven we aan dat je vanuit BaseCamp voor Windows een aantal gegevens kunt printen. Het gaat om hoofdstuk 16.4.8 een zoekresultaat, in hoofdstuk 16.4.13 een Garmin avontuur en in 17.26 route informatie. In alle gevallen kun je een kaart printen en bij een route en avontuur kun je ook aanvullende informatie printen indien je dat aangeeft. We adviseren je om eerst de juiste printer te kiezen: Bestand > Printen > Printer > selecteer de juiste printer. Je kunt ook eerst een pdf printer kiezen om het resultaat als een pdf vast te leggen. Een pdf bestand kun je ook gemakkelijk delen met anderen. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om op de Voorbeeldweergave te klikken, zodat je het resultaat van je instellingen ziet, voordat je misschien onnodig pagina’s gaat printen.

Een zoekresultaat printenzoekresultaat printen

Nadat je op een zoekresultaat hebt geklikt, krijg je een wolkje op de kaart met daarin het printertje. Klik er op en je kunt de instellingen maken.

Een avontuur printen

Open in BaseCamp het gedownloade avontuur > klik op Grafiek > klik op het tabblad Eigenschappen > Afdrukken. Je kunt nu de instellingen maken.

Een route of track printen

Open de route of track door er in de bibliotheek op te dubbelklikken of met de rechtermuisknop op klikken > Openen. Klik op Afdrukken. Je kunt nu de print instellingen maken

Pagina instelling bij printen in BaseCamp

Pagina-indelingpagina indeling

Je kunt kiezen op hoeveel pagina’s de kaart wordt afgedrukt. Kies je voor 2 x 3 dan krijg je 6 pagina’s. het instellen kan zowel bij de rijen en kolommen als via het selecteren van het aantal blokjes.

Marge-eenheden

Kies voor Millimeter, daardoor zie je ook bij Marges voor overlap en Marges de instelling in millimeters

Marges voor overlap

Kies hoeveel millimeters de kaarten moeten overlappen

Marges

Dit spreekt voor zich.

Details van kaart

voorbeeld print Basecamp

voorbeeld print Basecamp

  • Kaart: het printen van de kaart staat aangevinkt.
  • Grid: vink je dit aan, dan zie je op de kaart afdruk ook het ingestelde gridsysteem staan, mits dit voor deze regio beschikbaar is.
  • Zoekresultaten: toont alleen het geselecteerde zoekresultaat op de kaart
  • Overzicht van kaart: er wordt een klein overzichtskaartje afgedrukt
  • Schaal: altijd handig om een schaalbalk te hebben
  • Magnetische variatie

Spoor / route details

  • Grafiek: geeft de hoogtegrafiek van de route of track weer, wanneer deze hoogtegegevens bevat.
  • Statistieken: informatie over o.a. de lengte van de tocht.
  • Spoorpunten (bij een track / spoor): zet dit in principe uit, tenzij je lappen tekst wilt hebben
  • Routeaanwijzingen (bij een route): bij gps gebruik heb je geen route aanwijzingen nodig, maar wil je het als backup hebben, dan is het handig. Bij directe routes heeft dit geen functie.