Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandelweek Ecrin

1 september, 2019 @ 08:00 - 8 september, 2019 @ 17:00

Heerlijk wandelen in de bergen van de Ecrin en Queyras

In 2019 van 31 augustus tot en met 7 september organiseren we voor de derde keer een wandelweek in de Franse Ecrin en Queyras. Dit doen we samen met camping la vieille Ferme in Embrun. Zin om mee te gaan?

Helaas is de week al vol, wil je een volgende keer mee, laat het alvast weten. Je krijgt dan vrijblivend informatie zodra de week opnieuw is gepland.

Direct info aanvragen of aanmelden of kijk eens op:

.
Met de camping La Vieille ferme in Embrun als uitvalsbasis, maken we 5 mooie wandelingen in de omgeving van Embrun en kun je optioneel op de rustdag een begeleid bezoek (in het Nederlands) brengen aan het bijzondere middeleeuws klooster ‘De Boscodon’ in Crots. Omdat de eerste dag een rustige wandeling zal zijn, kun je lekker wennen aan de Alpenlucht. De andere vier dagen maken we dagwandelingen, met een variërend aantal hoogtemeters. De wandelingen naar de Crete de Vars en bij Dormillouse zijn misschien wel de mooiste in de regio. Ze hebben ook de meeste hoogtemeters (respectievelijk 850 en 1000m).  Tijdens de andere wandelingen klim en daal je minder. Bij de meeste wandelingen is er een kortere of andere variant mogelijk.

Adem tijdens deze wandelweek de frisse Alpenlucht in en ervaar de vrijheid die de stilte in de bergen ons biedt. Geniet onderweg van het mooie licht, de prachtige vergezichten en de schitterende natuur van de Indian Summer in het najaar: sla ze op, veranker ze en gebruik ze om je (mentale en fysieke) accu op te laden.

Ontdek het gemak van GPS

Tijdens de week staat het genieten van de mooie natuur voorop, maar je kunt uitleg over je gps krijgen. Je kunt er gratis een lenen. Gedurende de week laat Joost Verbeek je stap voor stap het gemak van een gps ervaren. En je leert ook nog de papieren kaart goed te lezen. Plaatjes zeggen meer dan praatjes, dus bekijk ook even een van deze inspirerende filmpjes.

Gegevens

Begin:
1 september, 2019 @ 08:00
Einde:
8 september, 2019 @ 17:00
Evenement Tags:
, , , , , ,
Site:
https://www.gps-wijzer.nl/gps-cursus-workshop-lezing-activiteiten/gps-wandelweek-franse-alpen-ecrin/

Organisator

gps wijzer

Locatie

Camping La vieille ferme
la clapiere
Embrun, Frankrijk
+ Google Maps